Tom Clancy's HAWX 7

Go down

Tom Clancy's HAWX 7 Empty Tom Clancy's HAWX 7

Post by SHOMESSEN on Sat Jul 04, 2009 10:25 am

Kada malo bolje razmislim, oduvek sam bio fasciniran vojnom avijacijom i moćnim vazduhoplovima koji dominiraju ogromnim nebeskim prostranstvima. Kao dete sam želeo da budem pilot, da upravljam avionom u ogromnim okršajima na nebu do zadnje trunke kerozina u rezervoaru. Međutim, želje i maštarije su jedno, a realnost (često) nešto sasvim drugačije. Danas mi jedinu utehu za moje neostvarene želje mogu predstavljati raznorazne igre arkadnog tipa na temu vojnih aviona. Mada, ni tu nije sve ružičasto. Kao PC igraču izbor igara ovakvog tipa je gotovo nepostojeći. Konzole su oduvek imale odlične predstavnike u tom žanru, predvođene maestralnim Ace Combat-om. Čini se da se sreća najzad okrenula i nama, vernim PC igračima, i da nam uskoro stiže igra koja će utoliti našu nagomilanu glad za dobrim dogfight okršajima. Francuska kompanija Ubisoft (tačnije, ogranak sa sedištem u susednoj nam Rumuniji) već za proleće sprema Tom Clancy’s H.A.W.X, naslov koji obećava brojne sate kvalitetne zabave.


Već po samom imenu može se zaključiti da je igra inspirisana delima poznatog pisca špijunskih romana Toma Klensija. U prethodnih nekoliko godina svedoci smo zaista velikog broja, uglavnom kvalitetnih naslova sa prefiksom Tom Clancy’s. Povod tome je činjenica da je Ubisoft otkupio licencu za korišćenje imena poznatog spisatelja i namerava da napravi potpuno novi univerzum, smešten u neposrednu budućnost. Tom Clancy’s H.A.W.X. je prvi iskorak Ubisofta u žanrovske vode arkadnih avio-simulacija, koji nosi taj prefiks u imenu. Igra je smeštena u period između prve igre iz G.R.A.W. serijala, sa kojim smo se upoznali pre par godina, i EndWar-a, RTS igre sa kojom ćemo se tek upoznati. Igraču je dodeljena uloga bivšeg pilota američke vojne avijacije Davida Krinšava (David Crinshaw), kojeg američki generalštab povlači iz penzije i postavlja na čelo novo-oformljene elitne vazduhplovne eskadrile pod imenom H.A.W.X.

Mora se priznati da pozadinska priča ne odiše svežinom. Toga je svestan i razvojni tim, pa akcenat ne stavlja na fabulu (mada nam obećavaju par zanimljivih obrta), već na dešavanja na ekranu. Već po prvim screenshot-ovima moglo se naslutiti kakav će vizuelni kvalitet igra posedovati. Kako je vreme prolazilo i široj publici bivalo dostupno sve više i više multimedijalnog materijala, postalo je jasno da su slutnje opravdane i da se radi o vanserijskom grafičkom endžinu. Najeveći akcenat je svakako na modelima aviona (njih oko pedeset), koji su svi modelirani do najsitnijih detalja. Prostranstva na kojima (tačnije, iznad kojih) ćete voditi borbe nimalo ne zaostaju po kvalitetu i veoma su raznovrsna. Za njihovo stvaranje autori su koristili najdetaljnije satelitske snimke, tako da ćete moći prepoznati mnogo unikatnih građevina u raznim gradovima (Marakana u Riju, Ajfelov toranj u Parizu i slično). Sveukupno gledano, vizuelna strana igre spada u sam vrh današnje tehnologije.


Tom Clancy's HAWX 7 Tomclancyshawx7.thTom Clancy's HAWX 7 Tomclancyshawx8.thTom Clancy's HAWX 7 Tomclancyshawx11.th
SHOMESSEN
SHOMESSEN
Moderator
Moderator

Male Birthday : 1994-01-19
Age : 25
Location : jagodina
Number of posts : 198
Join date : 2009-06-26
Reputation : 1

Back to top Go down

Tom Clancy's HAWX 7 Empty Re: Tom Clancy's HAWX 7

Post by SolE on Sat Jul 04, 2009 10:26 am

Sabila....
SolE
SolE
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1994-04-13
Age : 25
Location : Ruma
Number of posts : 365
Join date : 2009-06-12
Reputation : 5

http://feelthepower.omgforum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum