browser igrica New World

Go down

browser igrica New World Empty browser igrica New World

Post by SHOMESSEN on Sat Jul 04, 2009 10:18 am

Započnite svoju vojnu, političku, novinarsku, trgovačku ili preduzetničku karijeru i postanite novi građanin eSrbije.

Nedavno se u okviru web-portala
Code:
 www.erepublik.com
pojavila se i elektronska država Srbija (eSrbija), kao 65-a zemlja Novog Sveta (New World). To se dogodilo nakon što je u eSvetu bilo registrovano preko 2000 građana (igrača) iz Srbije koji su tražili stvaranje sopstvene eDržave. Kako je Erepublik u osnovi web-based MMOSSG (Massive Multiplayer Online Social Strategy Game - ili socijalno-strateška browser igra za mnoštvo korisnika ) ona u svojim elementima sadrži puno toga. Pored mogućnosti međusobne komunikacije među stanovnicima eSveta, koji žive, rade, imaju svoje fabrike/kompanije gde zapošljavaju druge građane, poseduju svoje medije, bave se trgovinom, špekulacijama na marketu, učestvuju u radu političkih organizacija, parlamentu eDržave ili učestvuju u izboru za predsednike eDržave, oni takođe čine i vosjku eDržave u kojoj žive i bore se u odbrani (ili napadu) svoje eDržave…

Pošto strateški element ove interesantne igre podrazumeva i mogućnost uplitanja u politički život drugih eZemalja, atak na njenu ekonomiju ili stabilnost kursa valute, pored standardnog vojnog napada, kao mlada eDržava - eSrbija je ubrzo postala meta naših eSuseda. Konkretno, kao mnogo starija eNacija sa više iskustva - eHrvatska, iskoristila je neiskustvo eSrbije i uspela da je prvo uzdrma politički i ekonomsko, a na kraju i vojno i tako je danas 5 od 7 regiona eSrbije (Vojvodina, Beograd, Istočna Srbija, Zapadna Srbija i Raška) pod okupacijom eHrvatske. Naravno, svaki region ima i svoja prirodna bogatstva koji ga pored toga čine još interesantnijom metom osvajačima (npr. Vojvodina ima HIGH Grain tj. žito, a Istočna Srbija Medium Iron tj region sa gvoždem na kojima se nalaze mnogobrojne fabrike/kompanije koje su sada takođe okupirane itd…).

Ono što je eSrbiji u ovom trenutku neophodno, da bi uspela da oslobodi svoje teritorije (politički i/ili vojno), jeste priliv novog stanovništva tj. novi igrači/građani. Kako prilikom registracije u Erepubliku možete postati stanovnik bilo koje eDržave - predlažemo da postanete stanovnik eSrbije, ali i da prilikom registracije obavezno odaberete region Sumadija, koji je najspremniji da prihvati nove građane iz Srbije i omogući im što efikasnije uklapanje u sistem funkcionisanja naše eDržave (možete se kasnije preseliti u bilo koji region bez ikakvog hendikepa).

Nadam se da ćemo ovim putem uspeti da sledimo primere nekih država, poput našeg saveznika eMađarske, koja je nakon veoma slične situacije na početku svog postojanja bila okupirana od strane eRumunije, ali se sa pojavom većeg broja novih stanovnika preporodila i danas (svega nekoliko meseci kasnije) postala jedna od moćnijih sila u eSvetu.

Započnite svoju vojnu, političku, novinarsku, trgovačku, preduzetničku ili bilo koju karijeru po Vašem izboru i postanite novi građanin eSrbije sa ciljem oslobađanja i prosperiteta naše države. Stariji stanovnici eSrbije će vam u tome pomoći svojim savetima i uputstvima o čemu ćete dobiti informacije istog momenta kada se budete registrovali kao novi korisnik kroz mail poruku u samom Erepubliku.
SHOMESSEN
SHOMESSEN
Moderator
Moderator

Male Birthday : 1994-01-19
Age : 25
Location : jagodina
Number of posts : 198
Join date : 2009-06-26
Reputation : 1

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum