GODFATHER 2

Go down

GODFATHER 2 Empty GODFATHER 2

Post by SHOMESSEN on Sat Jul 04, 2009 10:13 am

The Godfather II je nastavak igre The Godfather: The Game, koja se na tržištu pojavila pre tri godine. Igra se logično oslanja na najbolju filmsku mafijašku sagu svih vremena The Godfather, u ovom slučaju na njen drugi nastavak. Igranje počinjete slobodnim kreiranjem fizionomije i stila glavnog protagoniste igre Dominic-a Corleone-a, koji dobija priliku postati dônom porodice, a dodeljen mu je važan zadatak: proširivanje i ojačavanje kriminalnog carstva porodice Corleone.

Početak igranja vas odmah stavlja na borbeno polje gde se sa svojim saborcima morate probiti kroz ratnu i okupiranu Kubu do aerodroma koji vas čeka na putu za New York, gde se nalazi glavni štab vaše porodice, kao i prva oblast koju trebate preuzeti od protivničke porodice Rossato. Kada stignete u New York, nakon razgovora sa Michaelom Corleoneom koji će vam objasniti situaciju u kojoj se nalazite i dati vam "titulu" novog dôna započinje vaš pohod na krunu najjače mafijaške porodice.

Svaki grad se sastoji od određenog broja poslova koje trebate preoteti od suparničkih porodica kroz krvave oružane obračune. Svaka porodica kontroliše po jedan mafijaški “prsten” poslova kao što su prostitucija fabrike narkotika, odlagališta otpada, kockarnice, banke... Kada preuzmete sve poslove od jedne od ovih grana dobijate bonuse u vidu boksera, blindiranih automobila, pancirki, dodatnog seta municije koji će se u poznim dijelovima igre pokazati veoma korisnim...

Da biste preuzeli posao morate imati barem jednog saradnika, odnosno plaćenika pod vašim vodstvom, jer ćete sami teško izlaziti na kraj sa mnogobrojnim čuvarima koji štite protivničke „poslovne objekte”. Kada jednom likvidirate sve čuvare objekta preostaje vam da odete do vlasnika radnje i da ga na razne načine (bacanje o zid, pretnja oružjem, razbijanje radnje...) ubedite da vam preda reket i da na taj način preuzmete posao od protivnika. Dodatna stvar je da ćete pri preuzimanju posla videti dve crtice ispod imena svakog vlasnika radnje, od kojih jedna znači koliko ga morate "gurnuti" da bi vam prepustio reket, dok druga znači granicu na kojoj ga nije briga što će sa njime biti, te vam stoga niti neće prepustiti posao. Jednom kada ubedite vlasnika radnje da vam preda reket preostaje vam samo da postavite vlastite čuvare u taj objekat jer se ni suparničke porodice ne libe da na sličan način preotimaju poslove od vas. Kada dobijete kontrolu nad određenim poslom možete u miru čekat dnevni priliv novca od kontrolisanih reketa. U ove osvajačke pothvate ćete uvijek moći slati svoje ljude u njhovu samostalnu akciju, a oni su često u stanju da i sami preuzmu suparnički posao, mada to i nije preterano zanimljvo jer je zabavno sve lično odraditi.


Još jedan način na koji zarađujete novac je odrađivanje usluga za slučajne prolaznike kao što su pljačkanje, premlaćivanje i ubijanje osoba koje su im se zamerile (mada jednom dônu i ne priliči da šetka ulicama tražeći prolaznike kojma je potrebna pomoć). Kada jednom obavite određenu uslugu otvara vam se mogućnost da eliminišete članove protivničkih porodica na visokim položajima čime dodatno oslabljujete čitavu porodicu i time sebi olakšavate igranje. Takođe, mnogobrojne usluge možete raditi i za ljude koji obavljaju visoke administrativne funkcije i time ostvariti dodatne pogodnosti u vidu povećane zaštite od policije i bržeg oporavljanja vas i vaših saboraca nakon pogibije i sl.
Za sve moguće zadatke će vam biti potrebna pomoć vaših plaćenika koje možete regrutovati na ulici, u restoranima, objektima pod vašom kontrolom i sl. Svaki od plaćenika kojeg regrutujete ima određene sposobnosti koje variraju od stručnjaka za paljenje i eksperata na polju tehnologije i elektronike pa do doktora i nabildanih razbijača. Imajte na umu da će vam svaka od navedenih osobina zatrebati, ali sa sobom možete voditi najviše tri vojnika kojima ćete moći dodijeljivati činove. Pored činova svoju ekipu kao i sebe moći ćete razvijati u RPG sistemu tako što ćete im poboljšavati neke osobine poput zdravlja, otpornosti na metke, preciznost pri pucanju , snagu fizičkog udarca, kao i brojne druge osobine. Vaša mala lična garda vam je često od presudne važnosti te se itekako isplati ulagati u njeno poboljšavanje. Takođe svoj tim ćete i na druge načine moći modifikovati po vlastitom nahođenju te ćete im pored osnovnih osobina moći mjenjati i osobine fizičkog izgleda i stila oblačenja.
SHOMESSEN
SHOMESSEN
Moderator
Moderator

Male Birthday : 1994-01-19
Age : 25
Location : jagodina
Number of posts : 198
Join date : 2009-06-26
Reputation : 1

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum